De avonturen van Myoli, Lowie en Babette !

Hallo,

Ik ben Lowie en ik ben de klaspop van juf Nathalie. Sinds enkele weken logeert Myoli Xolelwa bij ons en dat vind ik reuzefijn. Myoli is mijn beste vriendinnetje en binnenkort vertrekt zij mee met juf Nathalie naar Zuid - Afrika.

Myoli heeft een speciale naam het is eigenlijk Xhosa, een taal die ze in Klapmuts spreken. Juf Nathalie heeft deze naam gekozen omdat het betekent 'lovely child of peace' en dat past perfect bij Myoli.

Als ze samen met juf Nathalie vertrekt komen hier al haar avonturen. Ik ga hen wel missen maar ik kom af en toe wel eens een bezoekje brengen op deze blog maar dat is nog een verrassing voor later.

Alvast veel leesplezier hier bij het lezen van onze avonturen!

Groetjes,
Lowie !Wij zijn er klaar voor!Hallo almaal, ek is Myoli ...

Ek is vandaag na die klasjie van juf Hilde en juf Nele gewees, saam met juf Nathalie!
Jaja, baie juffen ? Ek is my gaan voorstel aan die kindjies en het hulle vertel dat ek binne 'n weekje vertrek na my geboorteland Suid - Afrika. Ek kyk al daar enorm na uit om terug in my eie landje te wees. Hoewel ek die baie pret gevind, logeren by juf Nathalie en Lowie.

Vandaag het ek die kindjies in die klas al enkele Afrikaanse woordjies geleer soos 'n krimpvarkie (egel), 'n rekenaar (computer) en wegsteek (verstoppertje). Dat vind die kindjies baie pret!

Ek het saam met hulle 'n rugzakjie gevul met Vlaamse spulletjies wat ek mag saamneem na Klapmuts.
My rugzakjie was aan die einde van die dag dus goed gevul! Ek is baie bly dat ek die kindjes van die visjesklas het ontmoet, het sy ware skatjes.

Ek het daar ook nog 'n vriendin by Babette! Babette is die klaspop van die visklas. Ek dink dat ons saam nog dikwels mooi dinge gaan beleef want ek neem natuurlik nie vir altyd afskeid. Ons gaan mekaar nog briewe stuur en foto's en mailtjes en nog soveel meer ... Maar daar vertel ek later nog wel oor.

Dikke soen,
Myoli.

Hallo beste lezertjes van deze blog !

Ik ben Babette, de klaspop van de 3de kleuterklas. Vandaag was het een heel speciale dag !
De pers is op bezoek geweest in ons schooltje!!
Juf Nathalie gaf samen met de juffen die aan het project deelnemen een interview voor de journalisten.
Juf Nathalie bracht Myoli en Lowie mee voor op de foto !! WE KOMEN IN DE KRANT!! 

Morgen vertrekt juf Nathalie samen met Myoli. Ik ga hen wel missen maar gelukkig blijven de kindjes van de visklas bij mij! Ik kijk al enorm uit naar de avonturen die we samen gaan beleven. Juf Hilde en juf Nele gaan samen met juf Nathalie leuke dingen doen met ons en de kindjes... zoals bijvoorbeeld een brief posten, skypen, kunstwerkjes maken, een woorden top 10 vertalen en nog zoveel meer...

Ook de leerlingen van juf Kristien in het 4de leerjaar doen mee! Het wordt dus reuze fijn.
Maar beste lezers, ik ga nog wat spelen met de kindjes in de klas.

Groetjes,
Babette xxx


Hallo Myoli hier !

Ooh ek is so  bly dat ek in myn eige land kan wees. Maar ek mis baie die kinders van België!!
Ek hoop dat Babette goed vir julle sorg. Ek sorg hier vir die kinders van de klas van juffrou Fiella. Dat syn baie kindertjies... 36 skattebolle. Ek het al baie gedoen hier in Suid - Afrika.

Saam met juffrou Nathalie het ek eerst 'n klas gegeef oör my lichaam. Ek het gesê aan die kinders hoe ons moet was 'n skoön maak! Ek het ook al saam met die kinders vruchte 'n groente getel. Ek moest die vruchte 'n groente naar my ouma bring. Die kinders kunne baie goed tel. Maar ulle moet nog oefen op die kleure en die dage van die week. Maar ek gaan ulle daar by help.

Ek wil baie groete doen aan die maaikies van België !! Julle is in my hart vir alty !

Dikke soen,
Myoli

Kyk hier is 'n foto van my dat skoön maak:

Ek was my, ek borsel my tande en ek borsel my  hare.
Juffrou Nathalie het my geteken!

En hier is 'n foto van my in die klas van juffrou Fiella saam met juffrou Nathalie:

Aan de kindjes van de Visklas in Grembergen ! Soen Myoli en juffrou Nathalie

Lowie komt aan in Afrika !!!
Hallo daar in België, ik ben gisteren veilig en wel aangekomen in België. Het was wel héél ver vliegen zeg!
Gelukkig hebben de mama en de papa van juf Nathalie goed op me gepast. Ik mocht zelfs aan het raampje zitten in het vliegtuig. Als we geland waren mocht ik lekker op de grote koffers zitten, dat was leuk hoor.

Maar fieuw, het is hier wel warm hoor in Afrika. Vandaag ben ik Myoli gaan bezoeken, wat was ik blij om haar weer terug te zien! Het zijn echt lieve vriendjes die Myoli hier in haar klasje heeft. Ik was blij om hen te ontmoeten. Ook de juffen zien mij hier allemaal al heel graag, ze hebben zelfs gevraagd of ik niet bij hen wou blijven. Sorry lieve jufkes, ik blijf liever bij juf Nathalie!

Vandaag deelde ik cadeautjes uit voor het paasfeest, de paashaas had me die bezorgd om mee te nemen naar Afrika. Lief van hem hé? Alle pakjes zijn goed terecht gekomen en de kindjes waren super blij.

Na het halve dagje school was ik al enorm moe en heeft juf Nathalie me in bedje gelegd voor een middag dutje. Lieve kindjes van de visklas, doe de groetjes aan Babette en zeg haar dat ik haar hier in het verre Afrika al mis!

Dikke zoentjes,
van Lowie!!! x4 opmerkingen:

 1. Zo'n leuke poppekes!! Ge gaat da super goe doen in Klapmuts Juf Nathalie!! Suc6!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nathalie,

  De kleuters vonden het heel leuk om het filmke te bekijken en ik ook. Wat een lieve schatjes. We lezen met plezier je verslagen. Hebben jullie onze film al kunnen bekijken, ik vond deze ook super. Blijf ons op de hoogte houden hé. De kls. zijn ook benieuwd hoe het met Myoli en juf Nathalie zou zijn zo ver van Grembergen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Nele of Hilde (ik weet niet wie van de 2 het heeft gepost) :-)

   Ik vond het ook heel leuk. Ik moet het filmpje van de meisjes nog steeds posten!
   Dat is nog niet gelukt maar ik probeer het morgen of deze week te doen. Vind het echt jammer dat er zo slecht internet is maar ja.. we moeten ons redden met de middelen die er zijn. Zoals ik al op het bericht van Hilde antwoordde ga ik een filmpje van mij en Myoli posten op de blog deze week ofzo.. en dan kunnen de kleuters zien hoe het met me gaat! Ik denk dat ze dat wel leuk zullen vinden ;-)

   Groetjes !
   Nathalie

   Verwijderen