Week 8

Maandag 8 april 2013:

Jaja week 8 is gestart. Mama, papa en peter zijn deze middag vertrokken richting België. Ze hebben me deze morgen op school af gezet. Ze zijn hier vertrokken met slecht weer want het regende enorm hard toen we op school aan kwamen. Ik ging eerst snel naar de ochtendvergadering toe, terwijl mijn ouders en Peter nog eventjes wachten in de auto.

Toen de vergadering klaar was zette ik vlug mijn bagage bij Cornelle in de auto, althans een klein deeltje want ik heb ook nog wat achtergelaten op de B&B wat we na school zouden gaan op pikken. Mijn ouders en Peter hebben me nog geholpen om alle zakjes naar de klas te dragen met alle kledij in die ik gekregen heb van vrienden.

Jammer dat Shana en Anthea de sleutel van de toverbos klas mee hebben genomen naar Eversdal. Gelukkig was daar nog een tweede sleutel maar ik kon hem niet mee krijgen. Het was ook de sleutel van een andere juf haar klas. Dus zal ik het elke keer moeten gaan vragen. Vandaag hoefde ik er gelukkig niet te zijn, althans dat dacht ik want ik gaf vandaag geen les en morgen ga ik naar de kindercréche. Daar had ik vandaag al een bezoekje gebracht samen met Joselien en Katrien die ook graag een kijkje kwamen nemen wat ik morgen zoal ging doen en waar ik terecht kwam.

Vandaag werkte ik nog aan Noord - Zuid project en Joselien en Katrien werken een dansproject uit. Dit gaan de kinderen hier fantastisch vinden want ze kunnen niet stil staan van de moment dat ze een liedje horen :-) Jammer dat ik de finale van het dansproject niet zal kunnen mee maken want ik ben dan al in België. Pff hoe dichter het komt hoe meer ik het hier zal missen.

Ik heb vandaag ook al wat kledij uitgedeeld aan een kindje dat hier altijd rond loopt op de school. Haar mama maakt de toiletten schoon. Haar kleertjes zijn altijd nogal jongensachtig en de mama was héél blij met de nieuwe kleertjes ook het kindje zelf. Want toen Katrien het zakje voor haar droeg was ze al meteen in paniek. 'Waar is my klere juffrou? Ek het my klere nie gesien nie!' Hihi, rustig hoor Alice, jou kleertjes worden veilig door Katrien gedragen. Ze had al meteen haar nieuwe Winnie The Pooh pakje aan.

Voor de vakantie had Alice nog mooie vlechtjes in haar haren. Maar de kapster had in de vakantie de haartjes van Alice zo strak gevlochten dat ze het niet meer los kregen. Er waren ook verschillende wondjes ontstaan door vlechten en nu is Alice al haar haren kort geschoren. Jammer om te zien. Je ziet dat het jeukt al die korstjes. Maar we hebben haar vandaag toch blij gemaakt met de nieuwe kledij!

Verder ben ik nu een weekje bij Cornelle. Ik ben het hier al goed gewoon en het zijn zo'n lieve mensen. Ik heb hier ook een speciaal drankje aan geboden gekregen. Cream Soda het is een groen koeldrankje met bubbels en ik kan echt de smaak niet thuis brengen. Maar het is wel lekker :-) Nu gaan we pasta eten.

Toedeloe en tot morgen
En voor Mama, papa en Peter, goeie vlucht !!!!

x Nathalie

Dinsdag 9 april 2013: 4 uur deze nacht was ik wakker... Niet het juiste uur wat ik wou wakker worden maar het heeft hier vannacht zo hard geregend !!! Ik slaap net onder het dak en daar hoor je het dubbel zo hard. Maar gelukkig heeft Cornelle mij deze morgen lekker verwend met een kopje koffie aan bed :-) Dit moet ze mij maar niet gewoon gaan maken want dat krijg ik thuis ook niet, hihi !

Vandaag ging ik voor de eerste keer naar de crèche toe voor een een volledige dag. Ik werd algauw in een klasje gestuurd bij kindjes van 3 tot 4 jaar. Ik denk dat de meeste nog 3 jaar waren want ze waren echt klein de kindjes. Ik schrok er een beetje van dat het verloop net hetzelfde is als in de kleuterklas. Toen ik het voor de juf zei dat ze net dezelfde liedjes zong schrok zij even hard. Blijkbaar spreken ze dit niet af.

Ze zouden dit beter wel doen want ook hier leren die kleintjes al tellen tot 10, ze zien de vormen, kleuren, liedjes en gedichtjes en als ze naar de kleuterklas gaan zien ze weer alles opnieuw... Vreemd dat dit niet meer op elkaar afgestemd is, dit is in België niet zo. Maar kom er was wel meer te zien in de crèche.

Zo is het klasje maar een 2 meter op 2 meter en normaal zitten er zo'n 18 kindjes, vandaag waren er maar 13 aanwezig. Dus als je maar zo'n kleine ruimte hebt dan zet je daar niet veel spullen in. Er staat een grote kast met speelgoed en wat knutselgerief, een bureau voor de juf en een lavabo. Dan heeft de juf nog 5 tafeltjes en 18 stoeltjes. Deze stoeltjes en tafeltjes moeten elke keer weer klaar gezet worden en opgeborgen worden. Dit gebeurt zo'n 5 à 6 keer per dag als ik het goed geteld heb. Want de ene keer zitten ze dan weer allemaal op een deken en de andere activiteit moeten ze dan weer aan een tafeltje zitten. Je verliest heel wat tijd door elke keer de verhuis te doen. Maar het is roeien met de middelen die ze hier hebben. Je kan de ruimte niet groter toveren dan dat ze is.

Ze starten in de ochtend dus met gebed en liedjes zingen. Daarna doen ze wiskunde en tellen ze tot 10, herhalen ze de kleuren en vormen die ze geleerd hebben en dan herhaald de juf het thema van de week. In dit geval is dat 'de brandweerman'. De juf had prentjes uit de krant uit geknipt en opgehangen, de kleuters moesten zeggen wat ze zien. Wat doet de brandweerman?

Na het observeren van de prentjes mogen ze zelf een brandweerauto inkleuren met vetkrijt. Er zijn al kindjes bij die mooie pengreep hebben. Na het kleuren was het tijd voor wat boekjes lezen en dat heeft wel heel lang geduurd voor kleuters... Een kwartier aan een stuk in hetzelfde boekje kijken. Het begon zelfs mij te vervelen. Daarna aten de kindjes nog fruit en zongen ze nog liedjes en was het vrij spel tot de middag. Dan kregen ze warm eten en na hun eten mochten ze slapen. Alweer een grote verhuis en sleuren met matrassen en dekens. En daar lagen de kindjes dan om 12 uur op hun matrasje. Ze slapen tot 3 uur dus veel kon ik niet meer doen in de crèche. Ik besloot dan maar weer naar school te gaan.

Op school heb ik gewerkt aan mijn blogpagina van Noord - Zuid die begint nu stilletjes aan mooi vorm te krijgen en is een groot deel van mijn eindwerk! Ik werk er dus aan hé jongens om het een beetje aantrekkelijker te maken!

In de crèche dacht ik er nog aan dat ik maar weinig kon doen en ik besloot dan maar om toch het heft in eigen handen te pakken en een tik tak huisje te maken deze avond. Ik ging na school snel met Cornelle naar de winkel om wat spulletjes en ik moet zeggen, ik ben redelijk tevreden van mijn huisje uit karton. Thuis zou ik papa zijn hulp al ingeroepen hebben om het uit hout te maken, dan is het veel duurzamer maar ik heb hier de middelen niet en ik heb het dan maar gemaakt uit maquette karton dat ik hier kon vinden aan goedkope prijs.

Toen het eenmaal in elkaar zat wou ik het schilderen, tweede probleem... Ik heb geen verf. Op mijn kamer ligt dat allemaal voor handen maar hier dus niet. Dan maar met vetkrijt in kleuren. Het geeft een beetje strepen maar ja het gaat nu niet anders. De kleuters gaan het hoe dan ook wel leuk vinden denk ik want dit hebben ze nog NOOIT gezien. De juf van de créche kende absoluut geen Tik Tak :-)

Mijn huisje zit nu voorlopig al in elkaar en morgen avond ga ik mijn show oefenen en donderdag en vrijdag kan ik dan Tik Tak spelen in alle klasjes van de crèche. Ik zal proberen om er voor jullie een filmpje van te maken! Want ik weet nu al dat er enkele nieuwsgierigen onder jullie zitten.

Cornelle haar man heeft deze avond speciaal Afrikaans gekookt. Milliepap met braai worst en een sausje.
Milliepap is gemaakt van maïs maar het smaakt helemaal niet naar maïs. Het is wel lekker hoor maar wel zwaar, ik had al snel genoeg en die braai worsten is ook dik barbecue vlees! Morgen is Tommie jarig, dus ik sta wat vroeger op om Cornelle een beetje te helpen met het ontbijt. Mag wel wederdienst zijn als er elke avond voor je gekookt wordt !

Zo ik ga mijn blog berichtje afsluiten met een grote dankjewel voor de Voghelaersch! Omdat ze mijn mama, papa en Peter zo mooi hebben onthaald door de hele tuin te versieren. Ik heb het via de webcam een beetje gezien en het zag er super leuk uit mannen! Merci :-)

Ohja, ik moet ook nog zeggen dat ik vandaag zo onder de indruk was van het danstalent op Klapmuts. Katrien en Joselien hebben echt leuk project gestart en dansen nu na schooltijd met graad 5 tot en met 7. Leuk om zien, morgen neem ik de camera mee en ben ik regisseur van dienst ;-) Ik ben stiekem wel beetje jaloers op hun project het ziet er echt leuk uit maar ik kan jammer genoeg niet zo goed dansen als hun tweetjes dus ik laat het met plezier aan hen over ik kijk wel toe! Jammer dat ik de finale niet zal mee maken want dan ben ik al terug in België... In ieder geval ik wens jullie nu al succes toe Joselien en Katrien ;-)

Zo, ik kruip mijn bedje in zodat ik morgen goed fris ben.
Slaapwel iedereen,

x Nathalie

Woensdag 10 april 2013:

Deze morgen was het heus ontbijt. Gisterenavond heb ik Cornelle nog geholpen met de tafel mooi te dekken voor Tommie zijn verjaardag. Deze morgen werd ik alweer verwend met koffie aan bed. En het ontbijt was heerlijk. Geroosterde boterhammen, eitjes, worst, spek en een fruitsapje. Ja Tommie was blij met zijn ontbijt!

We moesten ons wel haasten want we moeten op tijd op school zijn! Toen ik op school aan kwam kreeg ik van meneer Frans een brief. Ik dacht huh? Wat krijg ik nu? Maar toen zag ik al snel dat het van de visklas in Grembergen is. Woehoe hij is aangekomen. Het was een leuke brief met leuke foto's. Volgende week ga ik hem aan de kindjes laten zien bij juf Fiella want deze week zit ik nog in de crèche.

Over de crèche gesproken, vandaag mocht ik bij de 'babatjies' de kleintjes dus, van 1 tot 2 jaar. Maar de meesten moesten nog 2 jaar worden. 12 dotjes bij elkaar in alweer zo'n kleine ruimte. Vandaag vond ik het al leuker dan gisteren. De tijd is sneller voorbij gegaan en ik heb me echt geamuseerd met de kleintjes.

Het juiste woord voor ze te beschrijven 'oulik' zoals ze hier in Afrika zeggen. Er is gewoon geen beter woord voor die kleine kindjes. Er zitten ook wel echte sloebers bij. Angelo is me er eentje. Hij heeft zoveel energie en haalt altijd maar zotte kuren uit. Zo sta ik in het midden van het lokaaltje de kindjes een beetje te bekijken en hij vond niets leuker dan maar telkens rond mij te lopen. Daar werd hij natuurlijk een beetje zat van en al snel viel Angelo op zijn poep. Maar niet getreurd hij zette hem recht en begon gewoon opnieuw...

Hihi, ik wou hen aan het lachen maken en wat werkt beter bij kleine kindjes dan het spelletje 'kiekeboe'?
Het woordje 'kiekeboe' kennen ze hier in Afrika niet en zelfs de juf moest met me lachen. Al snel stonden de 12 kindjes rond mij en echt ik zou er geld voor geven om dat beeld vast te houden. Al die bruine oogjes die naar me stonden te staren en als ik dan uiteindelijk te voorschijn kwam en kiekeboe zei begonnen ze allemaal te schaterlachen. Wanneer ik me weer verstopte werd het muisstil. Als je in België te lang wacht bij de kindjes komen ze zelf je handen open doen, hier mocht ik wachten zo lang ik wou de kindjes bleven me aankijken en wachten geduldig tot ik weer 'kiekeboe!' riep. Ze werden het spelletje maar niet moe, er was één kindje Brian die echt telkens in een deuk lag. Ik wou het zo graag vanuit mijn standpunt eens filmen zodat je de verwondering op hun gezichtjes kon zien maar het is niet zo goed gelukt :-) Morgen zal ik nog en filmpje er op zetten van Brian maar nu eerst dit: (let vooral op het jongetje met beige trui)


Verder heb ik op school nog aan mijn tik tak lesvoorbereiding gewerkt en ik heb ook het volledige Noord - Zuid in nieuw jasje gestoken dus ga maar eens kijken bij mijn blog pagina. Er mist nog een filmpje en enkele foto's maar die ga ik later uploaden. Ik zit voor het avond eten nu bij Katrien en Joselien en mijn internet werkt hier niet zo fantastisch goed om alles up te loaden het is veel te traag. Ik ben al blij dat het filmpje van de crèche er na een half uur op staat. Cornelle en haar man zijn vanavond uit eten voor zijn verjaardag en dit was een familie traditie die ik maar al te goed respecteer! Dus lekker spaghetti koken met Katrien en Joselien vanavond!

Als ik daarna weer naar Cornelle ga kan ik mijn tik tak nog een beetje oefenen en morgen maak ik er zeker ook een filmpje van! Tot morgen...

x Nathalie

Donderdag 11 april 2013: Vandaag nieuwe dag in de crèche en ik was wel een beetje zenuwachtig voor mijn tik tak lesje. Ik begon met het klasje van de crèche, ze hebben hier een kleuterklasje voor de kindjes van 4 jaar. Ik dacht dat ze aanvankelijk wel een beetje te groot zouden zijn voor Tik Tak maar ze zaten toch verwonderd te kijken. Een lachje kon er bij de meesten nog niet af want dit was veel te nieuw. Misschien morgen beter.

Daarna kwam het klasje van 2 tot 3 jaar waar ik dinsdag geobserveerd heb. Ze kenden me al een beetje en ze waren enorm nieuwsgierig. Hier had mijn tik tak voorstelling wel succes! Heel veel kindjes zaten te lachen, ik had zo spijt dat Katrien er nog niet was want zij ging mijn cameravrouw van dienst zijn :-) Ze kon maar om 9u komen en het was nog maar 20 voor 9. Ik gaf ondertussen nog een voorstelling voor het andere klasje van 2 tot 3 jaar waar ik nog niet gaan observeren was.

Tegen dat ik aan mijn laatste voorstelling begon was Katrien er toe gekomen. De allerkleinsten waren nu aan de beurt. 1 tot 2 jaar. Hier heb gisteren gaan observeren en geholpen en de kindjes kennen me dus ook al. Die kleintjes zijn echt te schattig. De meesten zaten geconcentreerd te kijken maar werden ook wel eens afgeleid door de camera van Katrien. 1 kindje heeft wel veel zitten lachen en stak zelfs haar armpjes in de lucht van plezier. Op het einde kreeg ik van haar een persoonlijk applausje :-) Zo koddig om te zien. Nu zijn jullie waarschijnlijk ook nieuwsgierig, kijk maar snel mee:


Na mijn tik tak spel ging ik observeren in het kleuterklasje van de crèche. Daar was ik weer bij de goei en werd ik getrakteerd op een stukje taart. Er was een kindje jarig. Ik speelde wat mee met de kindjes en ik merkte op dat dit wel een sterk klasje was. Die gaan het volgend jaar wel goed doen op school. Eigenlijk verloopt het hier net hetzelfde als op de school hoor... vreemd dat ze nooit overleggen, zo zouden ze meer op elkaar kunnen inspelen. Ook in dit klasje was het thema de brandweer.

Als wij in België een thema uitwerken hebben we vaak een bestelbus nodig om al ons gerief te verhuizen naar de klas, althans ik toch :-) en hier hangt gewoon een A3 blaadje met wat foto's van de brandweer. Ze leren een versje en maken er een knutselwerkje over en dat was het thema dan voor deze week! Zo makkelijk gaat dat hier dus.

Toen het buitenspel was nam ik mijn bellenblaas mee. De kinderen gingen letterlijk uit hun dak bij het zien van alle bellen. Geen enkele bel kon het ook maar 2 sec. overleven of ze waren al kapot geprikt :-) Ik liet de kindjes ook zelf blazen wat een grappig zicht was. Ofwel blazen ze veel te hard, ofwel te zacht ofwel is het meer een speekselwaterval dan blazen! Hahaha.

Ik vond het bij deze kindjes zo grappig dat ik snel eens bij de allerkleinsten langs ging. Jammer dat ik hier geen filmpje van heb want dit was ook weer de moeite waard om te zien. De bellen vlogen door het kamertje en de kindjes allemaal met hun handjes in de lucht om de bellen te vangen en toen ze kapot sprongen keken ze in  hun handjes om te zien of ze het belletje gevangen hadden, maar helaas het belletje was weg. Eentje riep telkens maar 'nog nog nog!' Morgen nog een keer voor mijn hele bellenblaas leeg is.

Vanavond nog meer verslag, ik ga nu nog eens het dansproject gaan filmen van Katrien en Joselien! Tot straks ...

Ziezo terug thuis. Vandaag was er niet veel opkomst bij het dansproject, graad 7 was aan de beurt maar toch de leerlingen genieten er van! Ik kijk al uit naar morgen dan gaan zowel graad 5, 6 en 7 dansen, dat wordt een gezellige drukte!!!

Ondertussen heb ik hier al bij Cornelle mee helpen koken en heb ik een Belgisch goedje gemaakt wat ons allemaal wel bekent is 'appelmoes' ! In Afrika kennen ze dit niet... ze eten enkel appels als dessert of gewoon als fruit maar helemaal niet bij aardappelen en vlees. Ze vonden het dus maar een vreemd voorstel maar eens Cornelle geproefd had kon ze aan mijn vers gemaakte appelmoes niet weerstaan :-) Ik moet toegeven dat ik fier ben op mezelf want het is de eerste keer dat ik zelf appelmoes maak, haha voor zelfde geld had ik ze hier al vergiftigd... Maar het is nu niet zo ben blij dat ze het lekker vinden !

Nu ga ik nog wat verder werken aan mijn tik tak want al die liedjes uitzoeken en het allemaal op elkaar afstemmen is nogal een werkje ! Morgen gaan we shoppen in Tijgervallei met de kleuterjuf waar ik ook al les heb gegeven, joepie ! :-)

Tot morgen,
x Nathalie

Vrijdag 12 april 2013Naweek is gestart... Ondertussen lig ik al in mijn bed mijn verhaal van vandaag te typen want ik ben een beetje moe. Ik raak echt niet gewoon aan dit ritme hoor, 6u opstaan en maar om 11u in bed. Ik moest mijn nieuw tik tak spel nog maken met nieuwe liedjes maar ik heb zoveel tijd verloren aan alles zelf tekenen en doen dat dit er niet meer van gekomen is. Ik heb dus maar een beetje dingen herhaald en dan 2 nieuwe dingen aan toegevoegd. Ik had gisteren een karton gemaakt met vakjes dat ik kon open maken zodat er dan altijd een stukje van de prent zichtbaar werd. Ik had dan maar snel een teddybeer getekend en gekleurd om er in te stoppen.

Op een ander liedje had ik 3 bekertjes genomen en een balletje onder verstopt. Dan moesten de kindjes volgen onder welk potje het balletje zit. Joselien was vandaag mijn fotografe en cameravrouw van dienst :-)
Ik had vandaag bij het andere klasje van 2 tot 3 jaar gaan helpen.

De juf was bezig met papiertjes scheuren zodat de kinderen hun driehoek op een papier konden beplakken met blauwe snippers. Ik hielp haar snel wat want de kindjes zaten te wachten om te beginnen. Daarna was het tijd om fruit te eten en na het fruit kregen de kindjes chips, kunnen we het nog meer contrast aanbieden?
Wat snoepen die kinderen hier veel zeg! Een kind van 2 en een half jaar zat vandaag een kauwgom te eten in de klas... dat heb ik bij ons nog nooit gezien.

Daarna gaat het dagverloop verder en mogen de kindjes spelen met inleg puzzels. één van de juffen van de andere klasjes ging buiten spelen en wij gingen mee. Ik had alweer mijn bellenblaas bij me en dit vinden de kinderen zo leuk! Toen we terug naar de klas gingen was er iets fout gelopen met één van de jongetjes van het klasje.

Hij begon te huilen en riep om zijn mama . Hij liep de klas binnen pakte zijn  boekentas en wou zomaar de crèche uit lopen. Dat was natuurlijk geen school en de juf pakt hem op en zet hem terug in de klas. Maar hé, wat werd dit kindje hysterisch zeg! Hij schopte en sloeg naar de juf (3 jaar oud) toen ze hem neer zette en wou bedaren begon hij over de hele vloer te rollen, krijsen en stampen met zijn voeten. Super nanny in Afrika gevraagd please...

Ik zei tegen de juf dat we hem beter lieten uit razen en gewoon negeren, de deur van de klas was nu dicht dus hij kon niet weg. Hij heeft van razernij zomaar zijn schoenen uitgeschopt en heeft zeker zo'n 5min aan een stuk liggen schreeuwen en stampen op de grond. Ik kan je verzekeren dan is 5min lang! Ik stond met zijn rug naar hem zodat hij helemaal geen aandacht kreeg, ik keek zo af en toe eens over mijn schouder of hij niet te wild werd. De andere kinderen wouden steeds naar hem toe gaan maar die hebben we dan aan de kant gezet in de klas en ondertussen hun handjes gewassen want we gingen ver eten.

Ik weet niet hoe we hem anders zouden moeten aanpakken hebben. De juf had hem steeds opgetild maar dit was geen doen hij maakte zich zo stijf als een plank en hield niet op met slaan en schoppen, dus dan maar zoals super nanny het doet op TV en het heeft geholpen hé, je moet alleen wat geduld hebben :-)

Ik hoorde hoe het huilen begon af te zwakken en ik nam zijn schoenen. Ooh oh... dat was niet juist juf Nathalie, hij begon opnieuw te krijsen. Ik nam een stoeltje en pakte hem op en zette hem op de stoel. Ik keek naar hem en zei dat het nu wel welletjes was geweest. Ik beloofde hem zijn schoenen aan te doen als hij stil ging zijn. Het gekrijs was al verzwakt en over gegaan naar wat gesnik en dan heb ik zijn schoentjes aan gedaan en bij me op de schoot genomen. De juf zette ondertussen de klas klaar en begeleide de kindjes om op hun plekje te gaan zitten. Ik wachtte tot al het eten klaar op de tafel stond en dan zette ik het ventje ook aan tafel. Na het eten begon hij alweer te wenen en riep om zijn mama...

De andere kindjes gingen nu slapen en de juf was boos want hij zou ze allemaal wakker houden. Nu had ik wel medelijden met hem want al wat hij zocht was eigenlijk een beetje troost. Ik heb hem dan maar weer op schoot genomen en beetje gewiegd tot hij moe werd en dan kon hij ook gaan liggen. Dan heeft hij zo nog wat naar me liggen staren of ik toch niet weg zou gaan en als zijn oogjes dicht vielen was het voor mij tijd om naar de school te gaan.

Ik heb de kleertjes nog gebracht bij de crèche en ze waren er enorm blij mee. Nog eens dankjewel! Alle filmpjes die gemaakt geweest zijn heb ik op stick gezet voor de juffen zodat ze dit voor later hebben en daar waren ze ook enorm blij mee. Paula je camera is hier al goed van dienst geweest!

Op school was het alweer dansproject en deze keer met alle graden samen 5, 6 en 7. Een hoop leerlingen dus. Het was alweer leuk om te zien en binnenkort komt er filmpje op blog! Volgende week dinsdag mogen jullie dit verwachten. Na school nam juf Verosca ons mee naar Tyger Vallei om te gaan shoppen.

Verosca is de juf van pré - graad R waar ik ook al geobserveerd en les heb gegeven. Ze is 23 en echt een heel lief meisje. We hebben ons goed geamuseerd Joslien en Katrien waren er ook bij en shoppen is ons dingetje wel geworden :-) we hebben allemaal leuke spulletjes gevonden. Valies is weer een half kilootje zwaarder!

Weten jullie dat ik hier basic t - shirtjes kan kopen voor nog geen 3 euro?? Waar vind je dat bij ons van goede kwaliteit? Ik kocht ook een uiltje waar ik mijn oortjes van mijn laptop kon in opwinden zodat er in die draad nooit meer knopen komen, hij is echt schattig! :-)

Bij Cornelle thuis hebben we nog gezellige avond gehad. We praten over de systemen van het onderwijs en ik heb alles van wat ik heb op de computer over stage en de rest aan haar gegeven op stick. Ik liet haar de foto's zien van mijn stage rond het thema stenen en ze was onder de indruk. Ze wist helemaal niet dat je zoveel met stenen kon doen :-) Ze wil nog veel ideeën van mij zien zei ze en we gaan morgen wel wat samen zitten om nog wat meer bij te praten en uit te wisselen. Cornelle haar man had vanavond potjeskos gemaakt... groenten, vlees, aardappelen alles bij elkaar. Net geen gemixte hutsepot :p Maar het was lekker!

Zo nu kruip ik in bedje!
slaapwel,
x Nathalie

Zaterdag 13 april 2013:Voor de tweede keer steek ik hier ziek in mijn bed in Afrika. Hert is toch niet te geloven hoor :-( Gelukkig is het nu weekend en moet ik geen dag school missen. Ik hoop alleen maar dat ik morgen beter ben want vandaag ben ik mijn bed niet uit geweest op het spurten naar de toilet na. Ik denk dat ik wat grieperig ben.

Pff... en ik heb nog wel wat papierwerk te doen en dat had ik vandaag gepland, hopelijk kan ik het morgen doen! Maandag geef ik terug les met Myoli rond vormen en ga ik ook eens tik tak spelen voor de kindjes van de pré - graad R klas. Tenminste als ik genezen ben :-(

Gelukkig zorgt Cornelle goed voor me en heeft ze me al wat medicatie gegeven want motilium helpt niet. Ik wou alleen dat ze iets had voor de koorts want ik heb het al warm gehad vandaag. Dusja veel kan ik niet vertellen hé vandaag.. heb  niets gedaan buiten ziek in bed gelegen...

Hopelijk morgen beter, nu ga ik nog wat rusten want rechtop zitten is niet meteen wat goed voelt..
groetjes,
x Nathalie

Zondag 14 april 2013:
Opnieuw dagje ziek in bed, vandaar dat ik niets gepost heb en we nu al maandag zijn... ik had constant steken in mijn maag. Was er nu wel vrij zeker van dat het een maagontsteking zal zijn. Dus hele dag in bed weer gelegen :-(

Ik had wel mijn kracht bij elkaar moeten halen om mijn valies te maken want ik verhuisde vandaag terug naar Marinda. Het was een hartelijk welkom en ja hoor, mijn kleine kamertje stond al op me te wachten!

Vooral mijn bed dan... Dus dat was dan mijn zondag hé... niet veel interessant.. ga maar snel over naar maandag in week 9 !

Groetjes
x Nathalie

2 opmerkingen:

 1. Hoi Nathalie,

  Moet zeggen, dat een aantal voghelaerch al serieus onder de indruk zijn van het zuid-afrikaans en we dan ook ons best doen om alles in die ferme taal naar elkaar te sturen en te beantwoorden.
  Dus als je ons binnenkort ziet, praat maar zoals je daar doet hoor, we verstaan het wel... ;-)
  Ochotte die klein pagadderkes in zulk een kleine ruimte...pff, is toch niet te doen jong.
  En ze slapen op een matrasje op de grond...kun je je niet voorstellen he, dat dit hier zo zou zijn? Moeten de ouders daar veel betalen voor een opvangdag, weet je dat?
  Enne wat je danstalent betreft, als je het daar niet kunt leren, dan doe je dat hier he, waarschijnlijk genoeg geïnteresseerden die willen meedoen.
  Liewe groetjes

  Ludwina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd wij kunnen ons da nie voorstellen hé..
   Ze betalen hier iets minder dan 8 euro per week. Ze krijgen 's morgens pap en 's middag warm eten.
   Het filmpje zal je wel leuk vinden dat ik vandaag heb gepost!

   Ja Afrikaanse dans voor de voghelaersch, misschien iets voor op weekend hé Ludwina haha :)
   Man man jullie mailtjes zijn me wat ik kan totaal nie volgen ma vind jullie Afrikaans wel 'snaaks' (grappig)

   Groetjes!
   x Nathalie

   Verwijderen